Werkwijze

Werkwijze

 

Werken op je eigen niveau en met je eigen programma vinden wij erg belangrijk. Er is daarom geen standaard traject maar maken we voor elk kind een apart programma. We overleggen samen met je ouder(s) en uiteraard met jezelf om te kijken waar je graag hulp bij wilt hebben. Het programma dat we maken is (uiteraard) leerzaam maar we vinden het ook belangrijk dat het leuk is. We maken daarom naast werkbladen ook gebruik van spelletjes. Soms spelen we die op de traditionele manier maar soms geven we er ook een andere draai aan.

 

Bij Cautio zijn de meeste begeleidingslessen in groepen. Er zijn meerdere kinderen aanwezig (max 5) en iedereen werkt aan zijn eigen programma. Er wordt geen klassikaal les gegeven behalve als meerdere kinderen dezelfde lesstof aan het leren zijn. Omdat ieder zijn eigen programma heeft gebeurd dat maar zelden. De ervaring leert dat veel kinderen die bij ons komen een laag zelfvertrouwen hebben. Door veel geduld, positieve feedback, succeservaringen en vooral heel veel oefenen (en fouten maken) krijgen de kinderen de lesstof langzaam in de vingers. Wij willen graag dat de kinderen zien dat ze zelf goed bezig zijn en dat zij zelf die stappen gezet hebben. Wij helpen wel maar uiteindelijk zijn zij diegene die ontwikkelen. Als we in een groep werken ben je veel zelfstandiger bezig want je deelt de hulp met andere kinderen. Dat maakt het makkelijker voor een kind om de eigen kwaliteiten te zien. Bovendien stimuleren de kinderen elkaar, is het fijn om te weten dat je niet de enige bent die iets lastig vindt en kunnen ze, als het programma het toelaat, samen aan iets werken.

 

Wij werken met groepen van maximaal 5 kinderen. Zo krijgt ieder kind voldoende aandacht en voldoende begeleiding. Het werken in een groep is ook nog eens heel gezellig. Er wordt tussen het leren door gekletst, gelachen en er worden ervaringen uitgewisseld.

 

Is het dan niet mogelijk om individueel les te krijgen? Jawel, voor sommige begeleiding is het beter om alleen te werken en sommige kinderen vinden dat ook fijner. We bespreken dan samen de mogelijkheden.

 

Je kunt bij ons begeleiding krijgen voor een of meerdere middagen per week. De begeleiding is 1 of 1,5 uur per keer. Vooraf bespreken we op welk tijdstip/welke tijdstippen je komt. Dat zijn dan jouw vaste tijden. We werken met periodes en je neemt altijd minimaal 1 periode af. Onze periodes lopen van;

  • Periode 1; begint na de kerstvakantie en loopt tot aan de voorjaarsvakantie
  • Periode 2; begint na de voorjaarsvakantie en loopt tot aan de meivakantie
  • Periode 3; begint na de meivakantie en loopt tot aan de zomervakantie
  • Periode 4; begint na de zomervakantie en loopt tot aan de herfstvakantie
  • Periode 5; begint na de herfstvakantie en loopt tot aan de kerstvakantie

Je kunt ook in een periode instromen. Je betaald dan alleen voor de nog komende contact momenten in die periode. Je kunt na een periode wijzigingen van frequentie of middag.

 

In een periode vallen uitsluitend schoolweken en op Nationale feestdagen zijn we gesloten. In sommige vakanties is het mogelijk om extra lessen te boeken.